SEO audit & advies

Ben je benieuwd hoe je jouw website beter vindbaar kunt maken in de zoekmachine? Ik check hoe je site er nu voorstaat en geef concrete SEO-tips om je organische vindbaarheid een boost te geven.

Je website beter vindbaar maken in Google?

Als je bedenkt dat er wereldwijd per minuut ruim 5 miljoen zoekopdrachten worden ingevoerd in Google, dan kun je je wel voorstellen hoe belangrijk het is dat jouw website zichtbaar is. Want ook jouw potentiële klant gebruikt Google om op zoek te gaan naar jouw diensten. Misschien ben je nu al bezig met zoekmachineoptimalisatie, maar raak je gefrustreerd omdat de resultaten achterblijven. Of je bent benieuwd welke kansen er zijn die jij nu over het hoofd ziet.

Het is altijd fijn om een frisse kijk op jouw website en online marketingwerkzaamheden te krijgen. Iemand van buitenaf die kritisch naar jouw site kan kijken en je kan adviseren over hoe je nog meer uit SEO kunt halen. 

 

En die iemand, dat ben ik! Als online marketingspecialist heb ik de afgelopen jaren veel bedrijven geholpen met het verbeteren van hun organische vindbaarheid in de zoekmachine.

Zo adviseer ik Alpine doorlopend over het verbeteren van de vindbaarheid met behulp van technische optimalisaties, linkbuilding en content en werk ik twee dagen per week als SEO-specialist voor marketingbureaus waar ik hun klanten help met SEO-vraagstukken. Denk daarbij aan grote e-commerceklanten zoals HEMA en Auping, maar ook andere webshops en websites, van groot tot klein.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het spotten van SEO-kansen? Dan help ik je graag!

Hoe werkt de SEO audit?

Deze SEO-audit is geschikt voor bedrijven die nu al bezig zijn met SEO, maar het idee hebben dat er meer uit te halen valt. Met ruim 200 factoren die een rol spelen bij het bepalen van de vindbaarheid van jouw website, is het ook niet gek dat je misschien nu nog zaken over het hoofd ziet.

Samen bepalen we een lijst van +/- 20 zoekwoorden waar je graag beter op gevonden wil worden in de zoekmachine. Ik geef daarbij ook advies over nieuwe zoekwoorden waarvan ik denk dat ze relevant zijn. Nadat je mij toegang hebt gegeven tot jouw Google Search Console en Google Analytics account (en ik een sterke kop koffie erbij heb gepakt), ga ik aan de slag.

Ik begin met een uitgebreid zoekwoordonderzoek en concurrentieonderzoek waarbij ik gebruik maak van diverse SEO-tools zoals SE Ranking, SEMrush en Ahrefs, maar ook de resultaten uit Google Search Console.

Ik breng in kaart:

  • Wat het maandelijkse zoekvolume is op de +/- 20 focuszoektermen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf
  • Op welke zoektermen je nu al goed wordt gevonden in Google
  • Wie jouw concurrenten zijn en welke concurrenten er beter gevonden worden op jouw focuszoektermen
  • Hoe jouw concurrenten er nu voorstaan op het gebied van SEO

Deze analyses deel ik met je en zijn de basis van de SEO-audit. Ik vind het belangrijk om mijn analyses ook praktisch te maken. Daarom deel ik voor elk zoekwoord een lijst met concrete actiepunten die je op kunt pakken om de vindbaarheid te verbeteren. Dit kunnen aspecten zijn op het gebied van techniek, sitestructuur, content en linkbuilding. Afhankelijk van de aanwezige expertises in jouw organisatie, kunnen deze punten intern worden opgepakt of uitbesteed worden. Ook ik kan helpen met het uitvoeren van deze actiepunten.

"Een zeer complete analyse met praktische tips"

"De samenwerking met Nicole ging vlekkeloos. Zij beet zich vast in onze producten en diensten (een echte nichemarkt) en wist een adviesplan te produceren met advies voor onder andere content en hoogstaande technische SEO-verbeteringen. Ze bundelde haar kennis en kunde in een compleet handboek wat makkelijk op te volgen was."

Bart van den Heiligenberg - Product Owner Websites Alpine

Wat kost dat?

Voor een SEO-audit waarbij ik advies geef voor 20 zoekwoorden reken ik een vast tarief van €999,-. Je krijgt daarvoor:

  • Een complete zoekwoordanalyse en concurrentieanalyse
  • Een heuse to-do-list met praktische actiepunten die je kunt doorvoeren om de vindbaarheid te verbeteren
  • Mondelinge toelichting via een videobelafspraak

Klinkt dit als iets voor jouw bedrijf? Neem contact met me op voor meer informatie of het aanvragen van een SEO-audit. Ik reageer op werkdagen binnen 24 uur.