Van Baal Materiaalhandel

Bij Van Baal Materiaalhandel kunnen bedrijven en consumenten gebruikte materialen, hout, (kantoor)meubilair en meer kopen. Voor de nieuwe website schreef ik alle websiteteksten & categorieteksten en verzorg ik de Google Ads zoekwoordcampagnes voor een optimale, online zichtbaarheid.

Opdracht

Voor de realisatie van de website werkte ik samen met AllerMedia (webdesign) en Rijkenis Internet Services (webdevelopment). Ik was verantwoordelijk voor het schrijven van de algemene websiteteksten en de +/- 30 categorieteksten.

Ik begin het traject met een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Welke zoektermen en synoniemen zijn interessant om te verwerken in de websiteteksten? En welke termen gaan we gebruiken voor de categorieën? Uit de nulmeting die ik doe via SE Ranking, blijkt dat Van Baal Materiaalhandel al een goede, organische vindbaarheid heeft op een aantal termen. Extra belangrijk dus om straks 301-redirects in te stellen, zodat de waarde van de oude website wordt meegenomen naar de nieuwe website.

Op basis van de zoekwoorden, ga ik aan de slag met het schrijven van de teksten. Ik houd daarbij bijvoorbeeld rekening met een minimale lengte van de teksten, het verwerken van de zoektermen in de tussenkopjes en het gebruik van interne links. 

Google Ads campagnes

Om na de livegang van de website direct een extra boost te geven aan de verkoop te kunnen geven, starten we met Google Ads campagnes. Samen met Van Baal Materiaalhandel selecteren we een aantal productcategorieën waarvan er continu producten op voorraad zijn én die een interessante marge hebben. Dat zijn wat mij betreft twee belangrijke voorwaarden om aan de slag te gaan met rendabel adverteren. 

Vervolgens zet ik voor +/- 7 productcategorieën zoekwoordcampagnes op. Deze richten we op mensen die in een straal van 25 kilometer rondom Herveld zoeken naar de producten die Van Baal Materiaalhandel aanbiedt. Belangrijk is dat we in de advertentieteksten direct duidelijk maken dat het om gebruikte, tweedehands materialen gaat voor scherpe prijzen. Andere belangrijke factoren zijn de locatie, het uitgebreide assortiment en de mogelijkheid om je bestelling te laten bezorgen.

Voorbeeld van een advertentie:

Google Ads zoekwoordcampagne