Van Baal Laminaat

Van Baal Laminaat heeft een showroom in Herveld en een webshop. Mensen kunnen hier laminaat van hoogwaardige kwaliteit voor een fijne prijs aanschaffen. Met online marketing wil Van Baal Laminaat een betere online vindbaarheid creëren en meer bezoekers naar de fysieke vestiging trekken.

Uitdaging

Het werven van bezoekers aan de fysieke showroom in Herveld met behulp van online marketing. 

Oplossing

Eind 2018 lanceert Van Baal Laminaat haar nieuwe website. De teksten worden geschreven door Campaigns & Concepts en zijn gericht op betere informatievoorziening, hogere conversie en betere lokale vindbaarheid op relevante zoektermen. Met behulp van Google Tag Manager worden bestellingen, klikken op telefoonnummer en e-mailadres en routeberekeningen via Google Maps meetbaar gemaakt. 

Begin 2019 starten we met Google Ads. De ervaring leert dat het grootste gedeelte van de consumenten pas laminaat koopt wanneer zij dit fysiek hebben gezien. De zoekwoordadvertenties moeten mensen dan ook stimuleren om de showroom te bezoeken.

De advertenties worden getoond aan mensen die zoeken naar laminaat in een straal van vijftien kilometer rondom Herveld. We splitsen de advertentiegroepen op per plaatsnaam. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt naar laminaat in combinatie met de zoekterm of locatie Tiel, dan krijg te persoon in de advertentietekst te zien hoe ver de showroom is verwijderd vanaf hun locatie (in minuten).

Resultaten

In vier maanden tijd wordt ruim 2.500 keer een advertentie van Van Baal Laminaat getoond aan een relevante doelgroep. Daarvan staan de advertenties in 64% van de gevallen zelfs op positie 1. Er worden ruim 215 websitebezoekers gegenereerd, waarvan zelfs één een bestelling doet in de webshop, zonder de showroom te hebben bezocht.

Van Baal Laminaat merkt dat er in deze periode aanzienlijk meer mensen de showroom in Herveld bezochten, naar aanleiding van het zien van een advertentie in Google.

Optimale lokale zichtbaarheid in Herveld en omgeving

64% van de vertoningen op positie 1 in Google

Aanzienlijk meer bezoekers in de showroom