Tandarts Postema

Tandartsenpraktijk Postema is een tandartsenpraktijk in het zuiden van Zwolle. En Postema is niet de enige praktijk in deze stad, want Zwolle telt bijna 30 tandartsenpraktijken. Hoe val je als praktijk op tussen de andere praktijken en hoe zorg je ervoor dat nieuwe patiënten voor jou kiezen?

Uitdaging

De uitdaging van Tandartsenpraktijk Postema is om maximale online zichtbaarheid te creëren voor mensen die in Google zoeken naar een tandarts in Zwolle. Het uiteindelijke doel is het genereren van patiëntaanvragen via de website, e-mail of telefoon.

Oplossing

Met behulp van Google Tag Manager worden er gebeurtenissen en conversiedoelen over de gehele website ingesteld. Tandartsenpraktijk Postema heeft sinds dat moment inzicht in alle acties die op de website uitgevoerd worden (klikken op telefoonnummers en e-mailadressen, ingevulde contactformulieren en verzonden patiëntformulieren) en vanuit welke verkeersbron deze acties worden voltooid.

Zowel de organische als betaalde concurrentie is sterk in Google. Daarom starten we met een concurrentieonderzoek en zetten we gerichte zoekwoordcampagnes op in Google Ads. De advertenties worden getoond aan mensen die zoeken naar een tandarts of mondhygiënist in Zwolle. We splitsen de campagnes op in afgekaderde advertentiegroepen en testen met verschillende advertentieteksten en biedstrategieën. Net zolang totdat we de beste combinatie hebben tussen een lage CPC (Cost Per Click), CTR (Click Through Rate) en hoge conversieratio op de website.

Resultaten

Binnen drie maanden weten we een vertoningspercentage van 42% te behalen op de door ons ingevoerde zoektermen, wat het hoogste percentage is ten opzichte van de concurrenten.  In 92% van de gevallen wordt een advertentie van Tandartsenpraktijk Postema uitgelicht boven de zoekresultaten en in 46% van de gevallen staat de praktijk zelfs op positie 1. In vijf maanden tijd genereren we ruim 80 conversies vanuit de Google Ads campagnes, waarvan bijna 20 contact- en patiëntaanvragen.

Ruim 700 nieuwe websitebezoekers

Conversieratio van 9,74%

Ruim 80 Conversies uit Google Ads