Over Campaigns & Concepts

Nicole van Roekel (1994) is het gezicht achter Campaigns & Concepts. Ze heeft ruim vijf jaar ervaring als online marketeer en heeft een grote passie voor alles wat met online, creativiteit en data te maken heeft.

"Online marketing is voor mij de perfecte combinatie van creativiteit, psychologie, data en commercie."

- Nicole van Roekel

Over Nicole - Mijn voorliefde voor 'online' werd al aangewakkerd toen ik op mijn zeventiende een eigen blog over financiën en besparen begon. Ik volgde een aantal grote bloggers en dacht: dat wil ik ook! Ik had geen idee dat er daadwerkelijk mensen zouden zijn die mijn blog zouden lezen, laat staan dat er bedrijven met mij wilden samenwerken.

Het tegendeel bleek waar te zijn. Zo’n vier jaar na de start van mijn blog bezochten maandelijks ruim 10.000 unieke bezoekers mijn blog en kreeg ik steeds meer aanvragen voor samenwerkingen. Ik schreef mijn blog in bij de KvK en daarmee was The Budget Life, mijn blog, mijn eerste bedrijf.

Communicatie & Marketing - Omdat ik alles wat met schrijven, communicatie en online te maken had geweldig vond, startte ik in 2012 met mijn hbo-studie Communicatie. Tijdens mijn opleiding liep ik twee stages bij een PR-bureau en online marketingbureau. Daar ontdekte ik hoe leuk ik marketing eigenlijk vind. Ik vind het creatieve proces om met de juiste boodschap, op het juiste moment, de juiste persoon te bereiken enorm interessant en uitdagend. Bij online marketing komen communicatie, psychologie en commercie samen en dat is precies wat ik leuk vind.

Na mijn studie werkte ik ruim vier jaar in de bureauwereld bij twee verschillende marketingbureaus. Ik startte ooit als contentmarketeer, maar ontdekte al snel dat online marketing nog zoveel meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren heb ik dan ook veel ervaring opgedaan: van Google Ads tot social media advertising en van zoekmachineoptimalisatie tot videocampagnes. Ik ontwikkelde mezelf tot online marketingconsultant en adviseerde de meest uiteenlopende B2C- en B2B-bedrijven over het behalen van hun (marketing)doelstellingen.

De langgekoesterde droom om mijn eigen online marketingbedrijf te beginnen, werd op 1 januari 2020 eindelijk werkelijkheid: op de eerste dag van het jaar lanceerde ik Campaigns & Concepts.

Meer weten over mij? Volg me op LinkedIn of neem contact op.