Online Marketing Checklist voor Websitemigraties

Een websitemigratie: klinkt misschien als een technisch traject en dat is het ook, maar dat wil niet zeggen dat online marketing geen rol speelt. Sterker nog: het online marketingteam is onmisbaar! Download hier de Online Marketing Checklist voor Websitemigraties.

Websitemigratie op de planning?

Eens in de zoveel jaar is de kans groot dat jouw organisatie te maken krijgt met een websitemigratie. Bijvoorbeeld omdat:

  • De website verhuist naar een andere server
  • De website verhuist naar een nieuw CMS
  • De lay-out van de website vernieuwd wordt
  • De website een nieuwe domeinnaam krijgt
  • De website een nieuwe URL-structuur krijgt

Dan is dit hét moment om het online marketingteam of een externe online marketingspecialist op te trommelen. Eén of meerdere online marketeers, bij voorkeur met ruime kennis van zoekmachineoptimalisatie, zijn namelijk onmisbaar in een websitemigratietraject.

Als je het online marketingteam niet aanhaakt bij een websitemigratie, is de kans groot dat je na livegang van de nieuwe website, belangrijke organische posities in Google kwijt bent. Posities waar je de afgelopen jaren veel uren en tijd in hebt geïnvesteerd. En al die inspanningen kunnen van de één op de andere dag verloren gaan, als de websitemigratie niet goed wordt begeleid.

Ben je benieuwd met welke aspecten je rekening moet houden? En welke actiepunten opgepakt moeten worden om te voorkomen dat organische posities in Google dalen? Download dan de gratis Online Marketing Checklist voor Websitemigraties.

Download de checklist gratis:

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van de checklist per e-mail. Persoonsgegevens worden niet versterkt aan derden of gebruikt voor andere communicatiedoeleinden.